Opeens heb je het... je gaat (weer?) Studeren !

Door Crazy- op dinsdag 6 september 2016 20:28 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 1.150

Mijn eerste blog ooit; interessant? Misschien! Waarom dan? Gewoon voor mezelf, een beetje van me afschrijven! Just for fun.

Eerst zal ik mezelf even kort voorstellen:

Crazy- is mijn naam, aangenaam. Een (jonge?)man van krap 30 jaar, Mavo afgerond, ICT MBO Systeembeheer niveau 4 niet afgemaakt, 10 jaar getrouwd, 2 kindjes (6 & 3, jongen & meisje). Al sinds mijn 18de jaar eigen ondernemer in de ICT & en sinds enkele jaren een 2de ondernemening gestart op het gebied van duurzaamheid.

Dat is een mooie samenvatting; in ieder geval voldoende. Nu ga ik 'serieus' m'n blog.... Bloggen.

'Opeens heb je het....'

Jaren terug (8 jaar ongeveer) eens overwogen om een weer aan de studie te gaan; welke richting? Mijn interesses zijn breed, maar het juridische vlak is iets wat me altijd al heeft aangesproken. Helaas door 'geen tijd', 'geen motivatie', maar vooral door een dip in mijn leven er nooit van gekomen.

Nu september 2016 dan toch! Gestart met een HBO Rechten studie. Na wat zoekwerk en diverse partijen bekeken, gekozen voor de NHA. JA: een thuis studie it is.

Aangemeld en wachten; spannend! Maar na 2 dagen de eerste zending mogen ontvangen. Voelde me net een scholier, maar dan eentje die enthousiast aan z'n studie wil beginnen met een einddoel : ontwikkeling, kennis & wer mogelijkheden over enkele jaren.

De zaterdagmiddag alles rustig uitgepakt, bestudeerd, in de ordner verpakt en verwerkt. Top. Eerste stappen zijn gezet; en nu... studeren! Dit gecombineerd met gezin, privé leven (geloof) & werk is dit een uitdaging, maar qua werk een luxe positie waardoor ik in ieder geval de maandag volledig kan benutten. Gecombineerd met enkele losse uren in de avonden kom ik toch gauw op een kleine 15 tot 20 uur. (Gemiddeld advies is 23pw).

Toen was de maandag begonnen. Daar ik verwacht had het later te ontvangen eerst nog koffie met m'n collega en de ochtend gewerkt. Halverwege de middag vrij en de studie map gepakt.

Vol enthousiasme eerst maar eens de adviezen & volgorde doornemen. Conclusie: beginnen met een POP/PAP en daar 'krijg' je 2.5 week voor; ofwel 56 uur.

Let's start it... geweldig. Wel even doorbijten ivm de POP/PAP en competentis, maar daarna kunnen we eindelijk echt studeren. Ik popel, ben vol enthousiasme en heb er ook echt zin in. Op weg naar jurist met als uit eindelijk doel door voor WP studie met als resultaat advocaat.

Reacties


Door Tweakers user MrJayMan, dinsdag 6 september 2016 20:33

met een beetje discipline gaat het zeker lukken, succes!

Door Tweakers user vanaalten, dinsdag 6 september 2016 20:35

Succes! Zelfs 15 tot 20 uur per week lijkt mij al een flinke belasting als je daarnaast nog werk & gezin hebt. Hoop dat je de studie goed weet af te ronden! :)

Door Tweakers user inf3rno89, dinsdag 6 september 2016 20:54

Leuk om te horen maat, met discipline en doorzettingsvermogen kom je er wel, dingen die bij mij ontbraken toen ik nog naar school ging (2 MBO opleidingen, 3 HBO opleidingen, geen Propedeuse, geen diploma, dikke schuld van ong. ¤50.000). Heeeel misschien denk ik er aan om MBO thuisstudie te doen, want de HBO studies zijn redelijk duur (¤375 p/m).

Nou hopelijk staat er over twee weken weer een blog dat je POP/PAP is goedgekeurd :)

Door Tweakers user matroosoft, dinsdag 6 september 2016 23:36

Succes! Ik hoop dat het jouw beter gaat bij NHA, ik heb er niet zo'n goede ervaring mee. Ik heb de havo cursus van NHA gedaan. Het lesmateriaal viel me heel erg tegen en de begeleiding was zeer minimaal. Dat terwijl het lesmateriaal erg duur was, >¤2000. Uiteindelijk bleek dat het veel makkelijker was om gewoon originele lesboeken te kopen en gebruik te maken van online beschikbare oefententamens. Ik heb het dan ook zonder NHA afgerond, jammer van het geld.

Waar ik heel erg tegenaanliep was dat je jezelf enorm moet motiveren. Gelukkig heb ik een vriendin die me erdoor geloodst heeft, maar voor mij geen zelfstudie meer. Ben nu bezig met een studie op de Hogeschool Rotterdam en het is een verademing om zoveel support te krijgen van docenten en studenten.

Met dit alles wil je niet de moed in de schoenen praten, ik hoop alleen maar dat het bij jou beter gaat. 't is misschien wel goed als je aan het eind van je studie weer in een blog laat weten hoe het verlopen is, aangezien ik weinig ervaringen kon vinden met NHA studies toen ik eraan begon. Dat is handig voor mensen die eraan willen beginnen.

Door Tweakers user Ample Energy, woensdag 7 september 2016 11:49

Heel leuk, succes! Ik heb hem zelf ook overwogen, dus ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Maar je bent 30, al 10 jaar getrouwd en hebt een kind van 6 jaar oud? Holy crap,dat vind ik eng :P Als je maar gelukkig bent!

Door Tweakers user Crazy-, woensdag 7 september 2016 17:20

matroosoft schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 23:36:
Succes! Ik hoop dat het jouw beter gaat bij NHA, ik heb er niet zo'n goede ervaring mee. Ik heb de havo cursus van NHA gedaan. Het lesmateriaal viel me heel erg tegen en de begeleiding was zeer minimaal. Dat terwijl het lesmateriaal erg duur was, >¤2000. Uiteindelijk bleek dat het veel makkelijker was om gewoon originele lesboeken te kopen en gebruik te maken van online beschikbare oefententamens. Ik heb het dan ook zonder NHA afgerond, jammer van het geld.
Goed om te lezen; ook al heb ik de keuze reeds gemaakt. Tot nu toe goed verlopen het contact; er waren wat kleine puntjes niet helemaal duidelijk. Na verloop van tijd zal ik een update posten
Ample Energy schreef op woensdag 07 september 2016 @ 11:49:
Maar je bent 30, al 10 jaar getrouwd en hebt een kind van 6 jaar oud? Holy crap,dat vind ik eng :P Als je maar gelukkig bent!
Hèhè! leuk om te lezen ;-) ben super gelukkig op dat gebied! Met name 'het kleine leeftijdsverschil' is geweldig; je mag weer "legaal" mee doen met de kinder-dingen (Spelen met de lego, samen met hem Pokemon vangen ;-) ) het was absoluut een bewuste keuze.

Jong of oud, we zijn gelukkig, waren al bijna 5 jaar samen en 'het hoort' bij onze geloofsovertuiging. (ook al had ik daar geen achtergrond in, heb ik hierin een bewuste en overwogen keuze in gemaakt.)

verder iedereen bedankt voor de positieve feedback! Mettertijd probeer ik een update te schrijven.

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 september 2016 17:25]


Door Tweakers user T.C, woensdag 7 september 2016 21:30

Leuk te horen dat je besloten hebt weer te studeren.
Wel pittig fulltime+ te werken en gezin en studeren.

Succes Crazy

Reageren is niet meer mogelijk